TÁMOGATÓINK
Belépés
Gyors segítség

További lehetőség
Keresés
További segítség
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
 • Przoli fotó video és híroldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
                                                   Bemutatkozás
  Az egyesület múltja:
  A Fekete István Állat-, Környezet- és Természetvédő Egyesület 1998-ban alakult zalaegerszegi székhellyel.
  Az egyesület elsőként lépett fel az állatkínzás minden formája ellen – Parlament előtti demonstráció azért, hogy az állatvédelmi törvényben kiszabható börtönbüntetés járjon állatkínzásért. Ennek érdekében petíciót nyújtott át a hatalmon lévő miniszterelnöknek. Mentési akciókat szervezett rossz körülmények között tartott kutyák, cicák etetése, házzal ellátása érdekében.
  A Fekete István Állat-, Környezet- és Természetvédő Egyesület 2008. november 29-én került át Zala megyéből Vas megyébe. A jelenlegi tagság új szemlélettel közelít az állatvédelem felé, elsődleges feladatunknak az állatvédelmet, kutya-, macskamentést tartjuk. Ezért a 2009 júniusában tartott közgyűlésen nevünket is megváltoztattuk Fekete István Állatvédő Egyesületre.

  Feladataink:
  Elsősorban a gazdátlan, kidobott, megkínzott, sérült állatokon segítünk – orvosi ellátás, ideiglenes befogadás, akár több hétig is a tagoknál; új, megfelelő gazda keresése, örökbe adás szerződéssel, az állatok további sorsának ellenőrzése a későbbiekben.
  Az egyesület népszerűsítésével, ismertté válásával (elérhetőségeink plakátokon, szórólapokon, infó anyagokon kívül honlapunkon is megtalálhatóak, nyilvános megjelenéseken a tagok logóval ellátott pólót viselnek), próbálunk beépülni a köztudatba, hogy a térségben lakó emberekben rögzüljön, hogy elég egy segélykérő telefonhívás, és egyesületünk valóban segítséget nyújt. Ma már naponta többször érkezik ilyen hívás.
  2010. évben, tavasszal-nyáron kéthetente, őszi-téli időszakban kéthavonta örökbefogadó napot szerveztünk Szombathelyen. Megjelentünk a Kisállatvásáron, a Herényi Virágút programján, a Nemzetközi Kutyakiállításon, a Fressnapf Road Show-ján, a Savaria Karneválon, a Joskar-Ola napokon. Ez összesen 25 alkalom volt, mégis kevésnek bizonyult ahhoz, hogy minden befogadott kis jószágnak új szerető gazdit és otthont találjunk.
  Immár hagyományt követve 2010. augusztus 15-én ismét megrendezésre került az „Egy nap a kedvenceinkért” elnevezésű családi és kutyás nap, hasonló, vagy talán még nagyobb sikerrel, mint a tavalyi.
  Az egyesület 2010 évben 453 kutyát és 122 cicát adott örökbe, akiket megmentett a kóbor, kiszolgáltatott élettől. Jelenleg az egyesület gondozásában 22 cica és 25 kutya van, az ideiglenes befogadó tagjainknál akiknek lehetősége van arra, hogy a saját kedvenceik mellett több mentett kutyusnak cicusnak vagy egyéb kis állatnak biztosítson átmenetileg otthont. Az ő szerető gondoskodásuk révén, válnak újra egészségessé és örökbe adhatóvá ezek a sokszor borzasztó küllemű, félős, és legtöbbször lelki sérült kis jószágok.


  Támogatóink:
  Több állatorvossal megállapodást kötöttünk mely szerint, az egyesület gondozásában lévő, illetve a tőlünk örökbe fogadott állatokat kedvezményesen oltják, kezelik és ivartalanítják.


  Média kapcsolataink:
  A régióban működő Rádiók is partnereink mindenben, pl.: késlekedés nélkül bemondják az elveszett és talált állatokkal kapcsolatos információkat. Több helyi újságban állandó gazdi kereső rovatot indíthattunk. A Televízió magazin műsorában megjelent az egyesület riportja.


  Egyéb támogatók kapcsolatok:
  Több cég és vállalkozó adománygyűjtő dobozaink kihelyezésének engedélyezésével és egyéb felajánlásokkal segíti munkánkat. Magánszemélyek részéről is szinte naponta érkezik felajánlás, takarók, törölközők, kutya macska eledel és anyagi támogatás egyaránt.
  Az ausztriai és német állatvédő szervezetek is segítik munkánkat (a külföldre kerülő kutyák állatorvosi költségeinek átvállalása részben vagy egészben; chip-útlevél költségei, táp adományozása). A nálunk kevésbé esélyes (idős, beteg) kutyáknak segítenek gazdát keresni Ausztriában.
  Napi kapcsolatban vagyunk a környékbeli gyepmesteri telepekkel és állatmenhelyekkel, hogy egymást kiegészítve a sürgősen segítségre szoruló állatokat meg tudjuk menteni. A Fehérkereszt Állatvédő Liga szakmai támogatására is számíthatunk.
  Működési költségeinket, egyesületi tagdíjakból, örökbefogadói és egyéb adományokból, pályázati pénzekből, és az SZJA 1%-ából fedezzük.
  Jelenleg x tagunk van. Az egyesület működésének optimalizált kiteljesedése egy saját menhely létesítése lenne.
  Mint civil szervezet, pályázati lehetőségeket kutathatunk fel, és a várossal partnerként együttműködve Szombathely presztízsét növelhetjük, jó hírét kelthetjük a nyugodt, biztonságos élet érdekében azzal, hogy minél kevesebb kóborló, kidobott állat jelenjen meg az utcákon.
  Az egyesület távolabbi céljai között szerepel egy saját menhely létrehozása, melynek megvalósításához nagyon sokat kell még tennünk, hiszen jelenleg a mentett kisállatok elhelyezése nagy problémát jelent az egyesületnek, telephely, menhely híján. Sajnos így a befogadottak létszáma nagyon korlátozott, sokszor kell a megkeresésekre kérésekre nemmel válaszolnunk, mert egyszerűen nincs hova tenni az éppen valahol befogott ivaros kutyát, mert az ideiglenes befogadók már így is túlvállalva magukat, messze több állatról gondoskodnak, mint amennyi normális körülmények között lehetséges. Emiatt bizony tagjaink sokszor nagyon fáradtak, mégis a szívük viszi őket tovább és a remény, hogy egyszer majd lesz saját menhelyünk és az egyesületi munka ezen része több ember között fog megoszlani.
  Eddigi tevékenységünk eredményeképpen elmondhatjuk, hogy míg az általunk mentett vagy hozzánk került állatok az egyesület prevenciós munkája nélkül valószínűleg utcára kerültek, vagy elpusztultak volna, tagjaink lelkiismeretes gondoskodásának köszönhetően mindannyian szocializálódtak, biztos otthonra és szerető gazdára találtak.
  Tagjaink tevékenységüket munka után, hét végén szabadidejük feláldozásával végzik. Ez az elhivatottság mindannyiunk sajátja.
  Szeretnénk, ha a Fekete István Állatvédő Egyesület híre és tevékenysége átlépné a megyehatárt, és jó példaként szolgálna az egész országban a felelős állattartás kialakításához.


  Hitvallásunk:
  Élni és élni hagyni, hiszen Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért amit megmentettél és megszelídítettél!