TÁMOGATÓINK
Belépés
Gyors segítség

További lehetőség
Keresés
További segítség
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
 • Przoli fotó video és híroldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Akiken már nem tudtunk segíteni.

  Ma ismét  szomorú tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Az emberi felelőtlenség és nemtörődömség újabb áldozatot követelt. A vasszécsenyi falunapon kaptunk értesítést, hogy az országúton Zsédeny magasságában találtak egy elütött tacskó szerű kutyust. Egy kedves házaspár nem hagyta sorsára hanem elhozta nekünk Vasszécsenybe. Látszott, hogy fájdalmai vannak és nagyon nehezen vette a levegőt. Félő volt, hogy súlyosan sérült ezért próbáltuk mielőbb orvoshoz juttatni. Sajnos elkéstünk a kis jószág úton az orvosi segítség felé feladta a küzdelmet és elment. A borzasztó a dologban az, hogy aki elütötte sorsára hagyta ott feküdt az út közepén, akár egy másik autó is keresztülhajthatott volna rajta. Ő szegénykém utolsó erejét összeszedve lekúszott az út szélére. Onnan szedte fel a kedves házaspár és segítettek a szállításban is, de sajnos hiába. Kicsi tacsi a rövid idő alatt a Sára nevet kapta, megmenteni nem tudtuk, de legalább nem az út szélén magányosan nagy fájdalmával küszködve halt meg hanem kedves emberek simogató kezek védelmében. Ha lehet azt mondani az utolsó perceiben legalább érezhette a szeretetet a törődést amit talán a gazdájától sosem kapott. Nyugodj békében kicsi Sára ott a szivárvány hídon túl!
  2012.08.18.
  Szomorú napunk volt ma... Tünde a 14 év körüli daganatos, szívbeteg, béna kis mentett tacsikánk, elindult utolsó, leghosszabb útjára..
  Köszönjük Enikőnek és családjának, hogy megadták Neki utolsó hónapjaira a végtelen szeretetüket, a törődésüket , megismerhette, hogy milyen Élni, szeretve lenni. Nem kellett egyedül, magára hagyva meghalnia, hanem simogató kezek segítették át a Szivárványhídon. 
  Kedves Tünde! Légy boldog ott Fenn, vigyázz a többi elvesztett kis árvánkra.. ott már nem fáj semmi. Mi nem felejtjük el, hogy Velünk voltál ! 

  Ma este egy új fényes csillag ragyog fel az égen. Kicsi Tünde tacsi elment hogy mostantól fentről vigyâzza életünket. Rövid kis életében sok volt a szenvedés a fàjdalom és kevés a szeretet.  Az utolsó pàr hónap hála Enikőéknek betegségtől gyengén, de békességben szeretetben telt el. Nem maradtàl egyedül fájdalmaddal kicsi lány szerető kezek dédelgettek óvtak az utolsó pillanatig. Úgy mentél el hogy érezhetted Enci szìvének dobbanâsàt és erőt meríthettél a nagy útra. Nagy űrt hagytál magad után de elfáradtál. Az eszünk érti hogy menned kellett, de a szívünk fáj! Emléked örökké őrizni fogjuk a többi kis angyal emléke mellett! Légy boldog a szivárvàny hídon tùl! Isten áldjon kis tacsi lány! 2012. augusztus 17.


   
  Bubuka 2011. augusztusában került hozzánk, egy korábban jobb időket látott kandúr cica. Betegen sántikálva,(1. kép) de jött minden nap a szomszéd udvarra, mert tudta itt enni adnak és nem bántanak. Egy szombat délután aztán alig vonszolta magát úgy tűnt megsérült a lába vagy a gerince, talán elütötték. Elvittük orvoshoz. Az egyik azt javasolta el kell altatni. Nem engedtük. Egy másik orvos elvállalta, kezelte meggyógyult, kigömbölyödött gyönyörű oroszlán lábú cica lett (2. kép). Szomszédomék befogadták kényeztették szerették boldog volt.  2012. május végén Megjött a jó idő, kivitték egy nagy ketrecben az udvarra, hogy ne csak a szoba négy falát lássa, hanem a kertet a fákat a madarakat és élvezze az áldott napfényt. 2 nap után hirtelen elkedvetlenedett, bágyadt lett, nem evett, belázasodott. Orvoshoz vittük ahol kiderült, hogy máj elégtelenség lépett fel nála.  Talán a korábbi sok éhezéstől, vagy egy vírustól, baktériumtól, vagy a permetszertől amely szállt a levegőben, mivel a kedves emberek akkor permeteznek nap közben amikor jó idő van, minden élőlény kint jár és nem este mikor már elcsendesedik a környék. Az okot már soha nem fogjuk megtudni. Bubuka 2 hét alatt lefogyott besárgult és legyengült szervezete tegnap végleg feladta a küzdelmet az életben maradásért. Hiányozni fogsz, de  szívünkben örökké velünk maradsz. Kaptál gyönyörű boldog szeretetben gazdag 10 hónapot és nem az út szélén magányosan szenvedve távoztál, végig melletted voltunk veled együtt küzdöttünk, de a gyilkos kór legyőzött mégis. Légy boldog a szivárványhídon túl! Ott nincs fájdalom, szenvedés, éhezés csak boldog elégedett egészséges kis állatok. Tegnap este új fényes csillag gyúlt az égen a Te csillagod!


  Ma délután el kellett altatnia harmadikán tőlünk örökbefogadott Szandika cicát. Az elmúlt egy hétben fokozatosan romlott az állapota, tegnapra már szinte teljesen összeomlott. Zsiráról hozták be mindig dokihoz. Tegnap kétszer is. Reggel, meg este. Este már mondtam a gazdiknak, h ne vigyék haza, maradjon nálam.
  Nem kívánom senkinek a mai napomat, nem tudtam, mire jövök haza. Ahogy reggel lefektettem, ugyanúgy volt délutánra is.
  Vagy leukózis vagy macska-aids. Mellé tüdőgyulladás.
  Nem gondoltam, h ez lesz. Két hete még nálam játszott:-( Nem láttunk bele szegénykémbe, h mit hordoz.És a farkincája is olyan szépen meggyógyult.
  Rettenetesen megviselt. Eddig még megúsztam, h ilyet kelljen átélnem a mentettekkel.
  Itt még a képen vacsorázik a többiekkel. Ő a sebes farkú.

  Édes Szandikám, nyugodj békében! :-((((((((((((((((((((((((((((((((((
      

  Győzelem utcai puli.. egyik első lába fékig hiányzott, a feje szétverve, nyakcsigolyája roszogott..... alig volt fél éves..menthetetlen volt.. Nyugodj békében kis Angyal...